Woningen

Heb ik zelf nog invloed op de inrichting?

Ja, het uitgangspunt van Prisma is dat de woningen worden opgeleverd om te voldoen aan alle wet- en regelgeving, maar dat de verdere invulling van de plattegrond van uw woning kan worden bepaald uzelf. Uit de optielijsten en het contact met de makelaar moet duidelijk worden hoe wij uw woning kunnen opleveren.

Moet ik de woning zelf bewonen?

Na oplevering zal je gedurende 2 jaar de kavel zelf moeten bewonen dan wel gebruiken. Gedurende deze termijn van 2 jaar is het zonder schriftelijke toestemming van Projectteam Nieuw Delft (PND) niet toegestaan om de woning te vervreemden of verhuren zonder er zelf te wonen/gebruiken. Als uitgangspunt kan worden genomen dat voor eerstegraads familieleden een akkoord zal worden gegeven met de juiste onderbouwing. Voor vragen over dit beleid wordt verwezen naar het Projectteam Nieuw Delft (PND).

Wat betekent het als ik lid word van een VvE voor de koop van mijn woning?

Als koper van een van de woningen in Prisma word je lid van een VvE (Vereniging van Eigenaren). De VvE heeft kenmerken van een CPO (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap), omdat de appartementsrecht houders de mogelijkheid zullen krijgen om over hun eigen plattegronden na te denken en veel meer keuzevrijheid hebben in de inrichting van hun eigen appartementen. Als lid van de VvE heb je inspraak en invloed op de afbouw van de gemeenschappelijke ruimtes.

Welke energielabel heeft de woning/het appartement?

Alle nieuwbouwwoningen hebben energielabel A+++, dit is een gunstige label en staat voor een duurzame en energiezuinige woning.

Waar kan ik mijn auto parkeren?

In het kader van een schoner milieu, zijn er in Prisma minder parkeerplaatsen beschikbaar dan het totaal aantal appartementen. Met het station om de hoek en de beschikbare deelauto’s, is het toch mogelijk om gemakkelijk op je plaats van bestemming te komen. Vooraf is nog niet vastgesteld welke woningen recht hebben op een eigen parkeerplaats (niet bij de verkoopprijs inbegrepen). Door de Gemeente worden er geen parkeervergunningen verstrekt in de omgeving.

In de gemeenschappelijke parkeergarage achter het gebouw bevinden zich de parkeerplaatsen. Niet bij elk appartement zit een parkeerplaats. De openbare weg voor Prisma is autoluw ingericht er zijn hier zeer beperkt parkeerplekken beschikbaar. De parkeerplekken in de parkeergarage worden verkocht door de gemeente Delft tegen de kostprijs van €45.000 incl. btw per parkeerplaats. De ontwikkelaar van Prisma verzamelt de gegevens van de bewoners van Prisma die in aanmerking komen van een van de (maximaal 14) parkeerplaatsen. Dan neemt de gemeente contact op met deze bewoners om de afwikkeling van de parkeerplaats af te ronden.

 

 

Waar kan ik mijn fiets parkeren?

Aan de achterkant van het gebouw op de begane grond bevindt zich een algemene fietsenstalling, waar voor elk appartement minimaal 2 plekken zijn gereserveerd. In totaal zullen iets meer dan 80 plekken beschikbaar komen.

Verkoopproces

Hoe verloopt de inschrijfprocedure?

De inschrijving voor PRISMA is vanaf nu open. Dit betekent dat u zich vrij in kunt schrijven voor de woning waarin u interesse heeft, mits deze nog beschikbaar is. Het is dus belangrijk om eerst het aanbod te bekijken en uit de beschikbare woningen te kiezen welke uw interesse heeft.

Hoe maak ik mijn interesse in een woning kenbaar?

Om uw interesse voor een woning in PRISMA aan te geven, vragen wij u om het online formulier op de PRISMA website in te vullen. U kunt dit formulier vinden onder het kopje ‘interesse’. Hier kunt u aangeven wat uw situatie en voorkeur is, hoe u graag door de makelaar geholpen wilt worden en welk woningtype en bouwnummer uw voorkeur heeft. Als u alleen op de hoogte wilt blijven van de laatste nieuwtjes over PRISMA, kunt u dat ook aangeven. Het formulier is eenvoudig en snel in te vullen en helpt makelaar Van Silfhout & Hogetoorn om u zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Hoe werkt de toewijzing van woningen?

Woningen in PRISMA worden toegewezen op basis van volgorde van inschrijving. Wanneer u interesse kenbaar heeft gemaakt in een woning waar op dat moment al iemand voor ingeschreven staat, heeft uw voorganger het eerste recht op de woning. Uiteraard bespreekt de makelaar het met u wanneer dit het geval is.

Mocht u uw droomwoning niet meer beschikbaar zijn, kunt u wel de eerste in rij zijn wanneer deze door omstandigheden toch vrij komt. Uw voorkeuren worden automatisch bewaard en u staat daarmee automatisch geregistreerd als reserve kandidaatkoper. Zo maakt u alsnog kans, bijvoorbeeld als een kandidaat-koper zich bedenkt of de financiering onverhoopt niet rond krijgt. Indien alle bouwnummers definitief zijn verkocht worden alle gegevens van de kandidaat-kopers en geïnteresseerden vernietigd.

Maar ook als uw droomwoning definitief verkocht is, zijn er nog andere mogelijkheden binnen PRISMA. U kunt altijd een optie nemen op een andere woning die ook aan uw wensen voldoet. Alle woningen in PRISMA zijn van hoge kwaliteit en hebben uitstekende voorzieningen. Als u open staat voor alternatieven, dan helpt de makelaar u graag om de beste keuze te maken.

Hoe gaat de aankoop van een woning in zijn werk?

Wanneer u en de makelaar een woning hebben gevonden die bij u past, zal de makelaar u uitnodigen voor een eerste gesprek. Tijdens dit gesprek ontvangt u alle informatie van de betreffende woning. De makelaar zal een toelichting geven op de documentatie (o.a. meerwerkopties en juridische stukken) en tevens ingaan op de vraag hoe de aankoop van een nieuwbouwwoning in z’n werk gaat. Na dit gesprek krijgt u vervolgens een kalenderweek als optietermijn. In deze periode kunt u de documenten bestuderen en neemt u een besluit over de aankoop van de woning.

Vervolgens vindt een tweede gesprek plaats bij de makelaar voor de ondertekening van de koop- en aannemingsovereenkomsten. Natuurlijk kunt u tijdens dit gesprek eventuele vervolgvragen stellen. De aannemingsovereenkomst is opgesteld conform de modelovereenkomst van SWK. Hiermee valt de aannemingsovereenkomst onder de SWK garantie-en waarborgregeling. Wanneer de overeenkomsten door u en door de ontwikkelaar zijn ondertekend, ontvangt u hiervan digitaal een kopie. Een exemplaar wordt naar de notaris gezonden, waarna deze de notariële akte van eigendomsoverdracht kan voorbereiden. Tevens wordt een exemplaar aan SWK verzonden. Na ondertekening van de koop- en de aannemingsovereenkomst start met de aannemer de begeleiding ten aanzien van meerwerkopties en voor de kandidaat-kopers van een gecombineerde woning op het penthouse niveau het uitwerken van de plattegronden. Indien u een financieringsvoorbehoud heeft, heeft u maximaal 2 maanden de tijd om uw hypotheek te regelen.

Wat is een optie op een bouwnummer?

Een optie is een periode dat de woning exclusief voor een kandidaat is gereserveerd. In deze periode kun je al jouw vragen stellen en word je in de gelegenheid gesteld de woning aan te kopen. Het kan altijd voorkomen dat een optie op een bouwnummer nog vrijkomt.

Hoe blijf ik op de hoogte van ontwikkelingen omtrent Prisma?

Via ‘interesse‘ in het hoofdmenu van de website kunt u uw interesseniveau aangeven. Hier kunt u zich ook inschrijven voor de nieuwsbrief. U zult de nieuwsbrief ontvangen na het indienen van het formulier, ongeacht welk interesseniveau u selecteert.

Hoe kom ik in contact als ik nog extra vragen heb?

Neem gerust contact op met de makelaar van Silfhout & Hogetoorn

Gemeenschappelijke voorzieningen

Hoe vindt afvalinzameling plaats?

Met vuilnis kun je terecht bij de containerruimte op de begane grond van het gebouw nabij de lift en het trappenhuis.

Waar kunnen bezoekers parkeren?

Bezoekersparkeren vindt plaats in de openbare garages in de omgeving en in de openbare ruimte.

Kan er een laadpaal bij mijn parkeerplaats komen?

De gemeente Delft verkoopt de parkeerplaatsen in de parkeergarage. Zij beantwoorden bovenstaande vraag als volgt: “In de hub zal elektrisch laden mogelijk zijn. De aanvullende kosten voor een elektrische laadplek bedragen € 3.000,- incl. BTW (excl. beheer en onderhoud) bovenop de prijs voor een parkeerplaats. Mocht u nu geen elektrische plek willen afnemen, dan kunt u in de toekomst alsnog een laadpaal en aansluitingen bestellen. Ook dan zullen de kosten voor uw eigen rekening zijn, over de prijzen t.z.t. kunnen wij u op dit moment geen uitsluitsel geven.”

Hoe verlaat ik met mijn fiets de fietsenstalling op de begane grond?

Via de tunnel die uitkomt op de parkeergarage kan het woongebouw worden verlaten. Vanuit de parkeergarage is het mogelijk om via de in-/uitrit de parkeergarage te verlaten naar de straat de “Nieuwe Gracht”.

Komen er deelauto’s in Prisma?

Ja, er komen deelauto’s in de parkeergarage achter Prisma. Als bewoner kun je hiervan gebruikmaken met een abonnementsvorm. Je betaalt in dat geval maandelijks voor het abonnement en je gereden kilometers. Via een app kun je van tevoren een auto reserveren. Op deze manier staat er altijd een auto voor je klaar, wanneer je er een nodig hebt. De samenwerkingspartner zal binnenkort worden aangekondigd op deze website.

Duurzaamheid

Hoe worden de appartementen verwarmd?

De appartementen in Prisma worden voorzien van een combi-warmtepomp, die is aangesloten op een gesloten (grond)warmte/koudebron die onder en bovenop het woongebouw zijn aangebracht. De warmtepomp realiseert op een efficiënte, energiezuinige manier verwarming en warm tapwater. Het warmtepompsysteem beschikt over een voorraadvat voor warm tapwater zodat er altijd tapwater voorradig is. De verwarming valt onder het beheer bij Celsias en is in basis een gehuurd systeem.

De appartementen worden verwarmd door middel van vloerverwarming. Dit is niet alleen uiterst comfortabel, maar ook beter voor uw gezondheid, het energieverbruik en het milieu. Uw woning is gasloos gebouwd en dat is uw duurzame en millieubewuste keuze. Wanneer de vloerverwarming op een juiste manier wordt gebruikt, is het een zeer energiezuinig systeem. De juiste temperatuur in elke afzonderlijke ruimte (middels de centrale thermostaat in de woonkamer) en in elk jaargetijde: het kan echt en het is met uw systeem mogelijk. Het duurzame systeem gebruiken vereist echter wel een duurzaam gebruik.

U stelt het systeem één keer goed in en u heeft er geen omkijken meer naar. De kamerthermostaat meet de temperatuur in de woonkamer en op basis van deze temperatuur zal het systeem uw woning in de winter verwarmen of de opwarming vertragen in de zomer. Dit houdt in dat de temperatuur in de woning ca. 4° verlaagd kan worden ten opzichte van de op dat moment aanwezige buitenlucht temperatuur. Deze omschakeling tussen gebruik in de winter of zomer wordt automatisch geregeld en is afhankelijk van de binnen – en buitenlucht temperatuur.

Voor meer informatie over de diensten van Celsias, klik hier.

Komen er ook zonnepanelen voor eigen gebruik?

Ja, Op het dak kunnen in totaal ongeveer 43 PV (zonne-) panelen van 410 Wp geleverd en geïnstalleerd worden. Per woning wordt een optie tot 2 zonnepanelen gepresenteerd in huur of koopvorm. Als niet alle woningen opteren voor het laten plaatsen van de 2 panelen zal worden onderzocht of de restruimte gebruikt kan worden voor de plaatsing van zonnepanelen voor andere woningen die al 2 panelen laten plaatsen.

Welke energielabel heeft de woning/het appartement?

Alle nieuwbouwwoningen hebben energielabel A+++, dit is een gunstige label en staat voor een duurzame en energiezuinige woning.

Bouw

Wanneer gaat de bouw van de woningen van start?

Op 1 november 2023 zal de bouw van Prisma van start gaan.

Hoelang duurt de bouw van de woningen?

De start van de bouw zal plaatsvinden op 1 november 2023. De totale doorloop duur is afhankelijk van de verdieping van de woning en de kopersopties. Naar verwachting wordt de laatste woning opgeleverd in Maart 2025 en de eerste December 2024. Schrijf je verder in voor de nieuwsbrief als je op hoogte gehouden wilt worden.

Heb ik garantie op de woning en zo ja hoe lang?

Op de appartementen in Prisma is de SWK Garantie en waarborgregeling van toepassing. Dit wil zeggen dat de aannemer SBB een bepaalde mate van kwaliteit moet leveren ten aanzien van je nieuwe woning. Ook zijn garantievoorwaarden/-termijnen centraal vastgelegd. Op de website van het SWK kun je hier meer over lezen.

Wat wordt er naast het project gebouwd?

Naast Prisma delft komen twee andere woongebouwen. 33 Bovengronds is een innovatief woonconcept aan de westkant van Prisma. CPO Delfste Poort maakt 10 woningen en 2 bedrijfsruimten aan de oostkant van Prisma.

Financieel

Zijn er subsidies beschikbaar voor kopers?

Het is mogelijk om een Starterslening te krijgen via de gemeente Delft voor de aankoop van een aantal van de nieuwbouwwoningen. Informeer bij de gemeente Delft naar de voorwaarden.

Wat zijn de verwachte maandlasten van de VvE?

De verwachtte maandlasten van de VvE zijn opgenomen in de prijslijst. De professionele VvE beheerder J&M VvE Beheer zal in de eerste paar jaar de administratie voeren.

Hoe zorg ik dat mijn inschrijving door de financiële check komt?

Alle kandidaat-kopers die hun financiële check (die op het moment van inschrijven niet ouder is dan 4 weken) hebben ingediend bij hun officiële inschrijving hebben voorrang bij de toewijzing van een woning. Een financiële check toont aan dat het benodigde bedrag voor de gewenste woning geleend kan worden. Regelmatig zien meerdere belangstellenden af van een nieuwbouwwoning, bijvoorbeeld omdat ze zich voor meerdere projecten hebben ingeschreven of omdat ze de financiering niet rond krijgen. Een verklaring van een haalbare financiële check bij De Hypotheker Delft of een ander erkend financieel- en/of hypotheek adviseur is voor dit criteria voldoende. Deze financiële gegevens worden alleen gebruikt voor de toewijzing. Na toewijzing vernietigen wij deze informatie.

Vraag het prisma Certificaat aan: https://www.hypotheker.nl/campagnes/hypotheekadviseur-delft-voor-nieuwbouwproject-prisma/