Woningen

Heb ik zelf nog invloed op de inrichting?

Ja, het uitgangspunt van Prisma is dat de woningen worden opgeleverd om te voldoen aan alle wet- en regelgeving, maar dat de verdere invulling van de plattegrond van uw woning kan worden bepaald uzelf. Uit de optielijsten en het contact met de makelaar moet duidelijk worden hoe wij uw woning kunnen opleveren.

Moet ik de woning zelf bewonen?

Na oplevering zal je gedurende 2 jaar de kavel zelf moeten bewonen dan wel gebruiken. Gedurende deze termijn van 2 jaar is het zonder schriftelijke toestemming van Projectteam Nieuw Delft (PND) niet toegestaan om de woning te vervreemden of verhuren zonder er zelf te wonen/gebruiken. Voor vragen over dit beleid wordt verwezen naar het Projectteam Nieuw Delft (PND).

Wat betekent het als ik lid word van een VvE voor de koop van mijn woning?

Als koper van een van de woningen in Prisma word je lid van een VvE (Vereniging van Eigenaren). De VvE heeft kenmerken van een CPO (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap), omdat de appartementsrecht houders de mogelijkheid zullen krijgen om over hun eigen plattegronden na te denken en veel meer keuzevrijheid hebben in de inrichting van hun eigen appartementen. Als lid van de VvE heb je inspraak en invloed op de afbouw van de gemeenschappelijke ruimtes.

Welke energielabel heeft de woning/het appartement?

Alle nieuwbouwwoningen hebben energielabel A+++, dit is een gunstige label en staat voor een duurzame en energiezuinige woning.

Waar kan ik mijn auto parkeren?

In het kader van een schoner milieu, zijn er in Prisma minder parkeerplaatsen beschikbaar dan het totaal aantal appartementen. Met het station om de hoek en de beschikbare deelauto’s, is het toch mogelijk om gemakkelijk op je plaats van bestemming te komen. Vooraf is nog niet vastgesteld welke woningen recht hebben op een eigen parkeerplaats (niet bij de verkoopprijs inbegrepen). Door de Gemeente worden er geen parkeervergunningen verstrekt in de omgeving.

In de gemeenschappelijke parkeergarage achter het gebouw bevinden zich de parkeerplaatsen. Er zit niet bij elke appartement een parkeerplaats. De openbare weg voor Prisma is autoluw ingericht er zijn hier zeer beperkt parkeerplekken beschikbaar. De parkeerplekken worden verkocht door de gemeente Delft tegen de kostprijs van €45.000 incl. btw per parkeerplaats.

Waar kan ik mijn fiets parkeren?

Aan de achterkant van het gebouw op de begane grond bevindt zich een algemene fietsenstalling, waar voor elk appartement minimaal 2 plekken zijn gereserveerd. In totaal zullen iets meer dan 80 plekken beschikbaar komen.

Inschrijfproces

Welke stappen moeten geïnteresseerde kopers nemen om een woning te kopen?

Door je in te schrijven voor de nieuwsbrief word je op de hoogte gehouden van het verkoopproces. Later in de maand april wordt een stappenplan beschikbaar gemaakt hoe jij jouw interesse voor een bepaalde woning kenbaar kan maken.

Waar kan ik me inschrijven zodat ik op de hoogte blijf?

Onderaan elke pagina op deze website kun je je e-mailadres achterlaten. Je wordt dan door middel van e-mailnieuwsbrieven op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen van dit nieuwbouwproject.

Is er al verkoopdocumentatie beschikbaar?

Later in de maand april zullen alle verkoopdocumentatie worden toegevoegd aan deze website. Als je bent ingeschreven voor de nieuwbrief krijg je een seintje als het zover is.

Hoe vindt de toewijzing van de woningen plaats?

We proberen zoveel mogelijk mensen de woning van hun hoogste voorkeur toe te wijzen. We leggen je uit hoe de toewijzing van de woningen in zijn werk gaat op het formulier voor inschrijven zodra deze beschikbaar komt. Als je bent ingeschreven voor de nieuwsbrief krijg je een seintje als het zover is.

Wat is een optie op een bouwnummer?

Een optie is een periode dat de woning exclusief voor een kandidaat is gereserveerd. In deze periode kun je al jouw vragen stellen en word je in de gelegenheid gesteld de woning aan te kopen. Het kan altijd voorkomen dat een optie op een bouwnummer nog vrijkomt.

Hoe kom ik in contact als ik nog extra vragen heb?

Neem gerust contact op met de makelaar van Silfhout & Hogetoorn

Gemeenschappelijke voorzieningen

Hoe vindt afvalinzameling plaats?

Met vuilnis kun je terecht bij de containerruimte op de begane grond van het gebouw nabij de lift en het trappenhuis.

Waar kunnen bezoekers parkeren?

Bezoekersparkeren vindt plaats in de openbare garages in de omgeving en in de openbare ruimte.

Kan er een laadpaal bij mijn parkeerplaats komen?

De gemeente Delft verkoopt de parkeerplaatsen in de parkeergarage. Zij beantwoorden bovenstaande vraag als volgt: “In de hub zal elektrisch laden mogelijk zijn. De aanvullende kosten voor een elektrische laadplek bedragen € 3.000,- incl. BTW (excl. beheer en onderhoud) bovenop de prijs voor een parkeerplaats. Mocht u nu geen elektrische plek willen afnemen, dan kunt u in de toekomst alsnog een laadpaal en aansluitingen bestellen. Ook dan zullen de kosten voor uw eigen rekening zijn, over de prijzen t.z.t. kunnen wij u op dit moment geen uitsluitsel geven.”

Hoe verlaat ik met mijn fiets de fietsenstalling op de begane grond?

Via de tunnel die uitkomt op de parkeergarage kan het woongebouw worden verlaten. Vanuit de parkeergarage is het mogelijk om via de in-/uitrit de parkeergarage te verlaten naar de straat de “Nieuwe Gracht”.

Komen er deelauto’s in Prisma?

Ja, er komen deelauto’s in de parkeergarage achter Prisma. Als bewoner kun je hiervan gebruikmaken met een abonnementsvorm. Je betaalt in dat geval maandelijks voor het abonnement en je gereden kilometers. Via een app kun je van tevoren een auto reserveren. Op deze manier staat er altijd een auto voor je klaar, wanneer je er een nodig hebt. De samenwerkingspartner zal binnenkort worden aangekondigd op deze website.

Duurzaamheid

Hoe worden de appartementen verwarmd?

De appartementen in Prisma worden voorzien van een combi-warmtepomp, die is aangesloten op een gesloten (grond)warmte/koudebron die onder het woongebouw zijn aangebracht. De warmtepomp realiseert op een efficiënte, energiezuinige manier verwarming en warm tapwater. Het warmtepompsysteem beschikt over een voorraadvat voor warm tapwater zodat er altijd tapwater voorradig is. De verwarming valt onder het beheer bij Celcias en is in basis een gehuurd systeem.

De appartementen worden verwarmd door middel van vloerverwarming. Dit is niet alleen uiterst comfortabel, maar ook beter voor uw gezondheid, het energieverbruik en het milieu. Uw woning is gasloos gebouwd en dat is uw duurzame en millieubewuste keuze. Wanneer de vloerverwarming op een juiste manier wordt gebruikt, is het een zeer energiezuinig systeem. De juiste temperatuur in elke afzonderlijke ruimte (middels de centrale thermostaat in de woonkamer) en in elk jaargetijde: het kan echt en het is met uw systeem mogelijk. Het duurzame systeem gebruiken vereist echter wel een duurzaam gebruik.

U stelt het systeem één keer goed in en u heeft er geen omkijken meer naar. De kamerthermostaat meet de temperatuur in de woonkamer en op basis van deze temperatuur zal het systeem uw woning in de winter verwarmen of de opwarming vertragen in de zomer. Dit houdt in dat de temperatuur in de woning ca. 4° verlaagd kan worden ten opzichte van de op dat moment aanwezige buitenlucht temperatuur. Deze omschakeling tussen gebruik in de winter of zomer wordt automatisch geregeld en is afhankelijk van de binnen – en buitenlucht temperatuur

Komen er ook zonnepanelen voor eigen gebruik?

Ja, Op het dak kunnen in totaal ongeveer 56 PV panelen van 410 Wp geleverd en geïnstalleerd worden. Hierdoor heeft iedere woning de beschikking over de opbrengst van twee panelen die op basis van de volgende gegevens zijn geselecteerd. Deze zonnepanelen zijn optioneel af te nemen (niet bij de verkoopprijs inbegrepen) of te huren bij de energiebeheerder Celcias. Als niet alle woningen opteren voor het laten plaatsen van de 2 panelen zal worden onderzocht of de restruimte gebruikt kan worden voor de plaatsing van zonnepanelen voor andere woningen die al 2 panelen laten plaatsen.

Welke energielabel heeft de woning/het appartement?

Alle nieuwbouwwoningen hebben energielabel A+++, dit is een gunstige label en staat voor een duurzame en energiezuinige woning.

Bouw

Hoelang duurt de bouw van de woningen?

Op de Homepagina lees je wanneer de bouw van de woningen start en wanneer verwacht wordt dat de eerste woning opgeleverd wordt. Staat het er nog niet bij? Dan is het waarschijnlijk nog niet bekend. Later in april zal de bouwplanning worden afgerond. Schrijf je in voor de nieuwsbrief als je hiervan op de hoogte gehouden wilt worden.

Heb ik garantie op de woning en zo ja hoe lang?

Op de appartementen in Prisma is de SWK Garantie en waarborgregeling van toepassing. Dit wil zeggen dat de aannemer SBB een bepaalde mate van kwaliteit moet leveren ten aanzien van je nieuwe woning. Ook zijn garantievoorwaarden/-termijnen centraal vastgelegd. Op de website van het SWK kun je hier meer over lezen.

Wat wordt er naast het project gebouwd?

Naast Prisma delft komen twee andere woongebouwen. 33 Bovengronds is een innovatief woonconcept aan de westkant van Prisma. CPO Delfste Poort maakt 10 woningen en 2 bedrijfsruimten aan de oostkant van Prisma.

Is er al een vergunning om de woningen te bouwen?

Volgens de planning wordt uiterlijk op 27 april de vergunning voor de te bouwen woningen verleend.

Financieel

Zijn er subsidies beschikbaar voor kopers?

Het is mogelijk om een Starterslening te krijgen via de gemeente Delft voor de aankoop van een aantal van de nieuwbouwwoningen. Informeer bij de gemeente Delft naar de voorwaarden.

Wat zijn de verwachte maandlasten van de VvE?

De verwachtte maandlasten van de VvE worden later in april bekend. De professionele VvE beheerder J&M VvE Beheer werkt samen met ons de laatste details uit. Schrijf je in voor de nieuwsbrief als je hiervan op de hoogte gehouden wilt worden.

Hoe zorg ik dat mijn inschrijving door de financiële check komt?

Alle kandidaat-kopers die hun financiële check (die op het moment van inschrijven niet ouder is dan 4 weken) hebben ingediend bij hun officiële inschrijving hebben voorrang bij de toewijzing van een woning. Een financiële check toont aan dat het benodigde bedrag voor de gewenste woning geleend kan worden. Regelmatig zien meerdere belangstellenden af van een nieuwbouwwoning, bijvoorbeeld omdat ze zich voor meerdere projecten hebben ingeschreven of omdat ze de financiering niet rond krijgen. Een verklaring van een haalbare financiële check bij De Hypotheker Delft of een ander erkend financieel- en/of hypotheek adviseur is voor dit criteria voldoende. Deze financiële gegevens worden alleen gebruikt voor de toewijzing. Na toewijzing vernietigen wij deze informatie.

Vraag het prisma Certificaat aan: https://www.hypotheker.nl/campagnes/hypotheekadviseur-delft-voor-nieuwbouwproject-prisma/

Blijf op de hoogte

Ik schrijf mij in: